Šareni kuglof


Već nekoliko dana, da ne kažem mjeseci,  razmišljam da napravim ovaj mekani, sočni kuglof. Stalno nailazim na predivne fotografije ovog dezerta, pa sam zato toliko i inspirisana, samo ne znam šta sam toliko čekala. :) No, kolege su mu se, čini mi se, obradovale više nego ja. :) Poslije samo nekoliko minuta, pogledajte šta je ostalo od čarolije kuglofa! :))


Potrebno: 4 jaja, 200 gr šećera, 1 dl ulja, 1 dl tople vode, pola praška za pecivo, 200 gr brašna, 1 nanilin šećer, kora od limuna, 2 kašike kakaa. 

Priprema: Do sada sam ga pravila samo jednom, a način pripreme je veoma jednostavan. 

Odvojite bjelanca od žumanaca. Od bjelanaca izmiksajte čvrst snjeg. U drugoj posudi umutite 150 gr šećera, 4 žumanca, vodu i vanilin šećer u pjenastu masu. Dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo, izrendanu koru limuna, ulje, a na kraju snijeg od bjelanaca.

1/3 smjese odvojite, u nju sipajte kakao i 50 gr šećera pa izmješajte mikserom da se sve sjedini.U namazan i brašnom posut kalup za kuglof izlijte naizmjenično svijetlu i tamnu smjesu, ili izlijte prvo svijetlu, pa u nju postepeno dodajte tamnu smjesu i viljuškom blago promiješajte da dobijete šare.


Pekaru zagrijte na 180 stepeni i pecite 40 minuta. Izvadite iz modle i prelijte istopljenom čokoladom!

Sigurna sam da će vam se svidjeti. :)

Prijatno!!!

Коментари