Iskreno, tikvu nijesam voljela do prije nekoliko godina, ali znajući da je veoma zdrava namirnica, sve je češće uključujem u ishranu i tražim recepte sa njom. :) Osim što su prelijepih boja - narandžaste, crvenkaste, šarene i zelene, tikve su prepune vitamina i minerala.
Recept za ovu poslasticu, koju možete jesti u neograničenim količinama i bez griže savjesti, sam pronašla na Instagramu kod @daniboracheva i jedva sam čekala da ga isprobam. Kako su kazali ukućani i komšinice, a ja se slažem sa njima, nije bio dovoljno sladak. Zato vama preporučujem da ga obavezno prelijete čokoladom ili je izlomkate unutra. :)
Potrebno: 500 gr. rendane tikve (bundeve), 110 gr. pirinčanog brašna (ja sam koristila domaće pšenično), 20 gr. psilijum ljuspica, 130 gr. svježih urmi, 50 gr. rogača i kakaa (može i samo jedno ili drugo), 50 gr. kokosovog ulja, 2 jaja, nekoliko kapi ruma, pregršte izlomljenih oraha, kašičica cimeta i prstohvat soli.
Priprema: Urme potopite u toplu vodu da se opuste. Izrendajte tikvu. Izblendirajte urme i jaja pa sve sastojke sjedinite i dobro izmiješajte. Sipajte u odgovarajući kalup, obložen papirom i pecite na temperaturi od 160 stepeni dok prilikom isprobavanja čačkalicom, ista ne bude suva.
Prijatno...
Коментари
Постави коментар