Kreativnosti nikad kraja. Kad volite hranu, spremanje, fotografisanje, onda i istražujete. Tako sam i ja na jednom stranom profilu vidjela zanimljivu fotografiju i brzo se odlučila nešto slično da napravim. Nijesam gledala sastojke, već sam po svom izboru filovala picu. Ali ono što je čini posebnom, pored oblika, je zelena boja tijesta, a dobila sam je, čime bih nego dodavanjem izmiksane koprive u njega. :)
Ima ih na pretek, a koliko su zdrave, nadam se da znate. Mada ću vas svakako u nekom od narednih postova upoznati, podsjetiti, o njihovom bogatom sastavu. :)
Ovog vikenda sam bila vrijedna i nabrala tri kese, :) doduše, ne sama. Logistička podrška bila mi je sestra od ujaka Emina. :)
Evo, i recepta:
Potrebno:
Za koru:
1/2 kg brašna, oko 250 ml kisjele vode, 2 šake samljevenih kopriva, prstohvat soli, prašak za pecivo i kašika ulja.
Za fil:
paradajz sos ili kečap, pileća prsa, tunjevina, karfiol, tikvica, trapist, crni luk, kukuruz, origano.
Zamijesite tijesto i ostavite da odstoji pola sata, mada i ne morate čekati. Razdvojite na nekoliko loptica, veličine za picu. Rastanjite, pa razrežite od sredine prema ivicama, ali ne do kraja. Filujte po krajevima, kao na slici, a onda svako parče presavijte do ivice.
Pecite kao i običnu picu.
Prijatno. :)
Ima ih na pretek, a koliko su zdrave, nadam se da znate. Mada ću vas svakako u nekom od narednih postova upoznati, podsjetiti, o njihovom bogatom sastavu. :)
Ovog vikenda sam bila vrijedna i nabrala tri kese, :) doduše, ne sama. Logistička podrška bila mi je sestra od ujaka Emina. :)
Evo, i recepta:
Potrebno:
Za koru:
1/2 kg brašna, oko 250 ml kisjele vode, 2 šake samljevenih kopriva, prstohvat soli, prašak za pecivo i kašika ulja.
Za fil:
paradajz sos ili kečap, pileća prsa, tunjevina, karfiol, tikvica, trapist, crni luk, kukuruz, origano.
Zamijesite tijesto i ostavite da odstoji pola sata, mada i ne morate čekati. Razdvojite na nekoliko loptica, veličine za picu. Rastanjite, pa razrežite od sredine prema ivicama, ali ne do kraja. Filujte po krajevima, kao na slici, a onda svako parče presavijte do ivice.
Pecite kao i običnu picu.
Prijatno. :)
Коментари
Постави коментар