Ovaj ukusni kolač, bogat laganim filom i prijatnom aromom, sam probala kod sestre Emine. Na prvi zalogaj sam se oduševila nježnim ukusom koji opija. :) A ono što mi je bilo zanimljivo kad sam je pitala za sastojke, iznenadila sam se njihovim malim brojem. I znate ono kad jednostavno, znači kvalitetno. :) Evo i recepta. :)
Potrebno:
600 gr petit keksa,
300 gr plazme,
150 gr čokolade,
500 gr šlaga,
300 ml kisjele vode,
1 litar mlijeka (plus 200 ml),
1 margarin,
3 pudinga,
8 kašika šećera,
kesica nes kafe.
Priprema:
Petit keks potapajte kratko u 200 ml mlijeka pomiješanim sa kesicom nes kafe i ređajte po pravougaonom plehu, srednje veličine. Puding skuvajte sa mlijekom i šećerom. Kad se malo ohladi, dodajte margarin i ubutajte smjesu. U drugu posudu ubutajte šlag sa kisjelom vodom i dodajte plazmu. Onda premažite polovinom smjese od pudinga, pa ređajte natopljeni keks, pa premažite čitavom smjesom od šlaga, ponovo poređajte keks, pa namažite filom od pudinga. Čitav kolač premažite istopljenom čokoladom.
Čokoladu istopite na 2-3 kašike ulja i isto toliko mlijeka.
Najbolje je da kolač odstoji nekoliko sati kako bi se ljepše rezao. :)
Prijatno. :)
Коментари
Постави коментар