Već neko vrijeme posmatram prekrasne fotografije slanih torti i stalno razmišljam koju bih mogla napraviti. A, kako svaki mogući i nemogući :) način koristim da konzumiram koprivu, odlučila sam se za neku zanimljivu varijantu pite, torte. U glavi sam već zamišljala taj divni presjek, koji sam, čini mi se, dobila. :) I da, mnogo brzo sam je spremila.
Sastojci za palačinke:
3-4 jaja (koristila sam domaća, budu mekše),
2 čaše kisjele vode,
1 dl ulja,
čaša i po brašna,
prstohvat soli.
Fil:
250 gr kopriva,
250 gr blitve,
3 jaja,
2-3 kašike pavlake,
1 kašika kajmaka,
2 kašike ulja,
prstohvat soli.
Opreati koprive i blitvu i isjeckati. Dodati ostale sastojke i izmiješati. Ubutati sastojke za palačinke i peći ih. Ređati u kalupu za torte, jednu palačinku, pa dvije kašike fila (rasporediti ravnomjerno po palačinki). Tako do vrha kalupa. Ubaciti u pekaru i peći oko pola sata na 220 stepeni.
Izrežite tortu i uživajte. :)
Коментари
Постави коментар