Vjerujete li da je moguće napraviti poslastice koje su veoma ukusne a i te kako zdrave?
Priznaću da sam bila veoma skeptična za ukus kada sam na nekoliko veganskih food blogova razgledala fotografije i recepte za zdravi sladoled. Tako su dekorativni, veselih boja, oblika. Iako, opijena prelijepim izgledom, u njihov predivni ukus nijesam toliko vjerovala dok ih nijesam, i sama napravila. Toliko jednostavno se pripremaju, prepune su minerala i vitamina i neodoljivi.
I još nešto ću da vam priznam, zaljubila sam se na prvi pogled, pa onda i zalogaj, u njih. :)
Sastojci za 12 komada:
Osnova:
1 šolja urmi,
1 šolja mljevenih badema,
1/3 vode (u kojoj su bile potopljene urme).
Krem:
2 šolje indijskog oraha (potopljenog u vodi nekoliko sati ranije, a može i nekoliko minuta),
1 i 1/2 šolja zamrznutih malina,
1 šolja biljnog mlijeka (može i životinjskog porijekla),
2 kašike meda,
2 kašike limunovog soka.
Priprema:
Osnova:
Potopite urme u vodu 5 sati ranije, može i nekoliko minuta. Ocijedite ih i sačuvajte vodu u kojoj su bile. Sve sastojke sipajte u blender i izmiksajte ih dobro dok smjesa ne postane kompaktna. Onda je raspodijelite i utisnite u 12 kalupa za mafine. Najbolje je koristiti silikonske jer se lako vade iz njih.
Krem:
Potopite indijski orah u vodu 5 sati ranije, može i nekoliko minuta. Ocijedite i dodajte sve sastojke u blender i dobro izmiksajte. Sipajte na osnovu i stavite u zamrzivač na nekoliko sati. Izvadite ih iz zamrzivača desetak minuta prije konzumiranja i uživajte.
P.S. Kada probate, obavezno javite utiske. :)
Prijatno. :)
Sastojci za 12 komada:
Osnova:
1 šolja urmi,
1 šolja mljevenih badema,
1/3 vode (u kojoj su bile potopljene urme).
Krem:
2 šolje indijskog oraha (potopljenog u vodi nekoliko sati ranije, a može i nekoliko minuta),
1 i 1/2 šolja zamrznutih malina,
1 šolja biljnog mlijeka (može i životinjskog porijekla),
2 kašike meda,
2 kašike limunovog soka.
Priprema:
Osnova:
Potopite urme u vodu 5 sati ranije, može i nekoliko minuta. Ocijedite ih i sačuvajte vodu u kojoj su bile. Sve sastojke sipajte u blender i izmiksajte ih dobro dok smjesa ne postane kompaktna. Onda je raspodijelite i utisnite u 12 kalupa za mafine. Najbolje je koristiti silikonske jer se lako vade iz njih.
Krem:
Potopite indijski orah u vodu 5 sati ranije, može i nekoliko minuta. Ocijedite i dodajte sve sastojke u blender i dobro izmiksajte. Sipajte na osnovu i stavite u zamrzivač na nekoliko sati. Izvadite ih iz zamrzivača desetak minuta prije konzumiranja i uživajte.
P.S. Kada probate, obavezno javite utiske. :)
Prijatno. :)
Коментари
Постави коментар