Zdravi veganski sladoled sa malinama bez šećera - Healthy vegan icecream of rasberry without sugar


Vjerujete li da je moguće napraviti poslastice koje su veoma ukusne a i te kako zdrave?

Priznaću da sam bila veoma skeptična za ukus kada sam na nekoliko veganskih food blogova razgledala fotografije i recepte za zdravi sladoled. Tako su dekorativni, veselih boja, oblika. Iako, opijena prelijepim izgledom, u njihov predivni ukus nijesam toliko vjerovala dok ih nijesam, i sama napravila. Toliko jednostavno se pripremaju, prepune su  minerala i vitamina i neodoljivi.


I još nešto ću da vam priznam, zaljubila sam se na prvi pogled, pa onda i zalogaj, u njih. :)


Sastojci za 12 komada: 

Osnova: 

1 šolja urmi,
1 šolja mljevenih badema,
1/3 vode (u kojoj su bile potopljene urme).

Krem:

2 šolje indijskog oraha (potopljenog u vodi nekoliko sati ranije, a može i nekoliko minuta),
1 i 1/2 šolja zamrznutih malina,
1 šolja biljnog mlijeka (može i životinjskog porijekla),
2 kašike meda,
2 kašike limunovog soka.



Priprema: 

Osnova: 

Potopite urme u vodu 5 sati ranije, može i nekoliko minuta. Ocijedite ih i sačuvajte vodu u kojoj su bile. Sve sastojke sipajte u blender i izmiksajte ih dobro dok smjesa ne postane kompaktna. Onda  je raspodijelite i utisnite u 12 kalupa za mafine. Najbolje je koristiti silikonske jer se lako vade iz njih.

Krem: 

Potopite indijski orah u vodu 5 sati ranije, može i nekoliko minuta. Ocijedite i dodajte sve sastojke u blender i dobro izmiksajte. Sipajte na osnovu i stavite u zamrzivač na nekoliko sati. Izvadite ih iz zamrzivača desetak minuta prije konzumiranja i uživajte.

P.S. Kada probate, obavezno javite utiske. :)




Prijatno. :)











Коментари