Ne znate koliko sam srećna kad pronađem dobar i zdrav recept, pa ga još i isprobam uspješno. :)
Doduše, i vama se svidio Bounty tart, i onima koji su ga probali, a, sudeći po porukama koje mi pišete, i vama koji još uvijek nijeste. :) Vrlo brzo se pravi, a mnogo je ukusan. Uvjerićete se. :)
Recept:
Potrebno:
Kora:
300 gr badema,
200 gr urmi,
2 kašike kakaa,
3 kašike kokosovog ulja,
prstohvat soli.
Fil:
300 ml slatke pavlake,
200 gr kokosovog brašna,
3 kašike kokosovog ulja,
2 kašike meda,
1 kašičica vanile.
Za ganaž
200 gr crne čokolade,
200 ml slatke pavlake.
Priprema:
Za koru:
U blenderu sameljite bedeme i urme. Dodajte ostale sastojke i izmiksajte. Utapkajte u kalup za tart, prethodno oblijepljen providnom folijom.
Za fil:
U šerpi zagrijte slatku pavlaku, kokosovo ulje, med i vanilu, te dodajte kokosovo brašno i dobro umiješajte.
Premažite ravnomjerno preko kore i ostavite da se ohladi.
Za ganaž:
Istopite čokoladu i dodajte slatku pavlaku. Prelijte preko tarta.
Коментари
Постави коментар