Hrskavi kikiriki puter granola barovi


Vjerujem da biste bili srećniji kad bih odmah i sve recepte, objavljene na Instagram profilu, pisala i ovdje, ali nekad obaveze prevaziđu želju za tim.

Mnogo vas je napisalo da za recept ovih ukusnih i zdravih granola barova, čini mi se, najviše u odnosu na sve postove koje sam objavila, pa, konačno, evo i recepta.

Vrlo brzo se prave. :-)


Potrebno:

2 šolje (200 ml) ovsenih pahuljica,
3/4 šolje badema,
1/4 šolje sirovih suncokret sjemenki,
1/4 šolje sjeckanog kokosa,
1/2 šolje kikiriki putera,
1/4 šolje javorovog sirupa ili meda,
2 kašike kokosovog ulja,
20 urmi i
2-3 kašike suvog voća, po želji. (Ja sam koristila suve šljive. )

Priprema:

Ovsene pahuljice, sjeckani badem i suncokret sjemenke ispecite u rerni 13-15 min na temperaturi od 170-180 stepeni, uz povremeno miješanje. Za poslednjih nekoliko minuta dodajte kokos. Izvadite iz rerne i prohladite.

Za to vrijeme istopite ulje, sirup i kikiriki na tihoj temperaturi, a u multipraktiku isjeckajte urme i drugo sušeno voće.

Sve sjedinite u posudi i istresite u mali četvrtasti kalup. Jako rukom pririsnite kako biste formirali ravnu podlogu.

Ostavite u zamrzivač na 30 minuta, pa izvadite pleh. Isjecite na jednaku parčad, kvadrate ili pravougaonike i uživajte. :-)





Коментари